Werkwijze

Bij binnenkomst zal ik u en uw hond natuurlijk van harte welkom heten. Ik vind het belangrijk dat de hond met een gerust gevoel binnen komt.  Ze mogen eerst even de ruimte verkennen en krijgen een snoepje. Ondertussen kunnen er eventuele bijzonderheden besproken worden. U laat uw hond bij mij en ik zal u bellen zodra de behandeling klaar is. Mijn ervaring is namelijk dat de honden rustiger zijn als het baasje weg is.

 Voor elk type vachtsoort gebruik ik verschillende shampoos, welke van hoge kwaliteit zijn. Vervolgens worden ze gedroogd. Tijdens het drogen  krijgen ze een hoody over hun oren wat dient voor gehoorbescherming. Zo wordt het föhnen meteen minder spannend. Daarna wordt de hond geknipt  volgens het rasstandaard van uw hond of naar uw wensen, mits dit mogelijk is. De behandeling is inclusief nagels knippen, oren schoonmaken, teken verwijderen, tanden controleren. Bij de rassen waarbij het nodig is verwijder ik het haar bij de oksels, liezen en geslachtsorganen.

Tussendoor zet ik de hond zo nu en dan even op de grond om even lekker uit te schudden.  Ik neem de tijd voor elke hond en kijk altijd naar het welzijn om de trimbehandeling zo prettig mogelijk te laten verlopen.